Uncategorized

Innovatio

Provocările cer inovație. Dacă te-ai confrunta mereu cu aceleași provocări, ai ști cum să le depășești – de aceea reziliența necesită o gândire creativă și un comportament inovator.
Fiecare perioadă mare din istorie a început cu inovație: renașterea, Epoca de aur – am reușit să evoluăm ca specie, să fim rezilienți, mai ales pentru ca am inovat.
Probabil una dintre cele mai inovatoare persoane – Steve Jobs, a schimbat modul în care lumea operează la nivel global. Nu este vorba doar de a fi inteligent, este vorba de a vedea lucrurile într-o lumină nouă, de a rămâne pozitiv și de a merge spre schimbare, spre mai bine, spre a nu renunța.
Reziliență.
 
Ce poți învăța de la Jobs?
În loc să lași stresul să te doboare, privește diferit situatia în care esti. Inovația te scoate din situații dificile și te ajută să mergi mai departe.
Inovația aduce progres – este reziliența la cel mai inalt nivel. Pe lângă faptul că te ajută să rezolvi problemele în mod eficient, inovația poate fi, de asemenea, o ieșire minunată din suferința emoțională.

 

 

 

 
Mulți scriitori, artiști și compozitori au creat capodopere în cele mai întunecate vremuri, în timp ce sufereau de depresie. Au creat – iar creațiile lor au fost, de asemenea, inovatoare, deoarece au imbrătișat schimbarea și au început ceva nou.
Inovația – pansament pentru durere.
Dacă doar și-ar fi păstrat ideile creative și nu le-ar fi pus în artă, probabil că nu ar fi putut fi la fel de rezilienti. Înăbușindu-și creativitatea, nu ar mai fi avut o ieșire pentru durere. Cu siguranță nu ar mai fi lăsat o moștenire care îmbogățește și inspiră atâtea generații.
 

Iti doresc să îndrăznești!

294 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *